Νέα αλλαγή στα δεδομένα των ερευνών για το εξαφανισμένο Boeing της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines. Μετά τη σημερινή συνάντηση αξιωματούχων από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας ανέφερε ότι κλονίζεται η βεβαιότητα για το που έπεσε το αεροσκάφος

«Είχαμε την πεποίθηση ότι η βάση των πληροφοριών μας ήταν σωστή για την περιοχή που εξετάζαμε, ωστόσο, στην πράξη αυτή η πεποίθηση δεν μεταφράστηκε στο να εντοπίσουμε το αεροσκάφος» τόνισε ο Γουόρεν Τρας. Οι έρευνες ξεκινούν –ουσιαστικά- από την αρχή. Μάλιστα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν για μια ακόμη φορά ακόμα και τα δεδομένα των δορυφόρων από τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Boeing συνετρίβη στον νότιο Ινδικό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσία αξιωματούχων της Μαλαισίας και της Κίνας, ο Γουόρεν Τρας ανέφερε ότι «θα είναι κάτι σαν μελέτη όλων των δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα. Θα δούμε και πάλι τα στοιχεία των δορυφόρων, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα ερμηνεύσαμε σωστά». Εκτός αυτού, ανέφερε ότι τα σκάφη κάλυψαν μια έκταση 4.638.370 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ πραγματοποιήθηκαν 334 πτήσεις συνολικής διάρκειας 3.137 ωρών. «Δυστυχώς όλη αυτή η προσπάθεια δεν είχε το παραμικρό αποτέλεσμα» τόνισε.