Μια βόμβα πυροδότησε ένας 18χρονος απόφοιτος ορθόδοξου σχολείου μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πόλη Σερπούχοβ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ένας 15χρονος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (13/12) οι αρχές της περιφέρειας της Μόσχας.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας) ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος εισήλθε στον χώρο του ορθόδοξου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Βλαντίτσνι Βεντένσκι στην πόλη Σερπούχοφ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», εξήγησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τραυματίστηκαν ο δράστης κι ένας 15χρονος.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το σχολείο, σημείωσε το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων «διευκρινίζεται».

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti, Tass και Interfax μετέδωσαν ότι έως και επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζουν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Αντρέι Βορομπίοφ, «γιατροί έχουν αναλάβει τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί και δεν απειλείται η ζωή τους».