Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές στη Νέα Υόρκη, καθώς εντοπίστηκε ένοπλος άνδρας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή.

Δυνάμεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το RT, έχουν περικυκλώσει την περιοχή έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και φέρονται να διαπραγματεύονται με ένα άτομο που έχει πάνω του όπλο.

Το NYPD εξέδωσε προειδοποίηση κυκλοφορίας για τη διασταύρωση της 42ης οδού και της 1ης λεωφόρου – ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ που ζήτησε να μην κατονομαστεί, «ένας άνδρας με τουφέκι απειλεί να αυτοκτονήσει» μπροστά σε μια από τις εισόδους του κτιρίου.

Η λεωφόρος κατά μήκος της έδρας του ΟΗΕ έχει κλείσει για την κυκλοφορία. Στις φωτογραφίες που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας λόγω του οποίου έκλεισε το κτίριο στεκόταν μπροστά στην πύλη με αστυνομικούς να βρίσκονται κοντά και να προστατεύονται από ένα φορτηγό.

Το κλείσιμο της έδρας δεν προκάλεσε διατάραξη στα κτίρια όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεχίζει τη συνεδρίασή του για το Ιράκ.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από τον οικοδεσπότη του Newsmax, Greg Kelly, δείχνει οχήματα έκτακτης ανάγκης να μπλοκάρουν το δρόμο και αστυνομικούς με όπλα να βρίσκονται στο σημείο.

«Κατέβασε το όπλο»

Σε άλλο βίντεο που ανήρτησε στη συνέχεια γράφει πως οι αστυνομικοί φώναζαν στον άνδρα «κατέβασε το όπλο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσεις το μήνυμά σου», ενώ αναφέρει πως ο ύποπτος είναι λευκός άνδρας με γκρίζα μαλλιά.

Πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν έναν άνδρα με ένα κατά τα φαινόμενα κυνηγετικό όπλο στραμμένο στο λαιμό του και μεγάλη αστυνομική παρουσία έξω από τα κιγκλιδώματα περιμετρικά του συγκροτήματος στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για το κοινό από το περιστατικό.

«Δεν έχουμε απολύτως καμιά ένδειξη ότι αυτό το άτομο είναι μέλος του προσωπικού ή πρώην μέλος του προσωπικού ή συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΟΗΕ», είπε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένας αρχικός πλήρης αποκλεισμός χαλάρωσε εν μέρει νωρίς το απόγευμα με το άνοιγμα μιας χωριστής εισόδου.