Σάλος επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση της διοίκησης ενός σχολείου να απομονώσει ένα παιδί σε μία παγωμένη σκεπαζόμενη κατασκευή εκτός εγκαταστάσεων καθώς έτρεχε η μύτη του και εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού.

Η μητέρατου μικρού ισχυρίζεται ότι ο τετράχρονος γιος της εμφάνισε υποθερμία αφού το σχολείο του τον έβαλε σε απομόνωση σε αυτό που περιέγραψε ως «υπαίθριο υπόστεγο».

Η Chloé Wilby είπε ότι ο Mason κρατήθηκε μακριά από άλλους μαθητές και δασκάλους αφού τον έστειλε στο σχολείο με ήπιο κρυολόγημα. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλά τους για τον Covid, το σχολείο τον έβαλε σε απομόνωση μέχρι να μπορέσουν οι γονείς του να τον πάρουν καθώς εμφάνιζε συμπτώματα του ιού.

«Το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει και έτρεμε σαν τρελό»

Η Chloé Wilby όταν έφτασε είπε ότι ο 4χρονος Μέισον δεν μπορούσε να μιλήσει και «έτρεμε σαν τρελός». Είπε στο News & Star ότι τα χέρια του ήταν «κόκκινα και ξερά», προσθέτοντας: «Έπρεπε να τα κολλήσω ψηλά και να τα τρίψω πολύ ώρα για να ζεσταθούν. Τα μάτια του βούρκωσαν ενώ μύξες έτρεχαν στο πρόσωπό του. Τον έβαλαν να φάει το μεσημεριανό του έξω».

Η νεαρή μητέρα ανέφερε ότι της είπαν να καλέσει ασθενοφόρο αφού πήγε τον Mason σε γιατρό επειδή είχε «εμφανίσει υποθερμία».

Ο Geoff Norman, διευθυντής στο Wigton Infant School, Cumbria, δήλωσε: «Η προτεραιότητα για όλους στο Wigton Infant School ήταν πάντα η ευημερία των παιδιών. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 σε ξεχωριστό χώρο με ένα μέλος του προσωπικού μέχρι να μπορέσουν να τα παραλάβει ένας γονέας ή φροντιστής. Για αρκετούς μήνες χρησιμοποιούμε την υπαίθρια τάξη μας για αυτόν τον σκοπό και αυτό λειτούργησε καλά. Μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν πρόσφατα, επανεξετάσαμε την προσέγγισή μας».

Η αστυνομία της Cumbria είπε ότι δεν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα, προσθέτοντας: «Το θέμα έχει παραπεμφθεί στο συμβούλιο της κομητείας».