Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο Χοκισίνγκο – Μαλινάλκο στο Μεξικό, 36 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού, πρωτεύουσα της χώρας.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το όχημα να έμεινε χωρίς φρένα, οδηγός να έχασε τον έλεγχο προτού προσκρούσει σε κοντινή κατοικία. Στο σημείο έφτασαν άμεσα οι αρχές και ασθενοφόρα για να φροντίσουν τους εμπλεκόμενους στο δυστύχημα.

Το λεωφορείο της εταιρίας «Turismos Tejeda» ενοικιάστηκε από ένα γκρουπ προσκυνητών που προέρχονται από την πολιτεία του Μιτσοακάν και μετέβαιναν στο Ιερό της Τσάλμα, στο δήμο Οκουϊλάν. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς τόπους που επισκέπτονται οι θρησκευόμενοι από όλο το Μεξικό. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να προσκυνήσουν.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού, Αλφρέδο δελ Μάσο, με δηλώσεις του ανέφερε πως όσον περνούν οι ώρες θα γίνονται ολοένα και περισσότερα γνωστά γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα.