Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, κάλεσε σήμερα σε αποκλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ενώ ζήτησε, παράλληλα, να επιτραπεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και στα μέσα ενημέρωσης να έχουν «πλήρη πρόσβαση» στην περιοχή των συνόρων.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εκτονώσουμε» την κατάσταση, είπε η Μιγιάτοβιτς. Και «πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε τι συμβαίνει στα ευρωπαϊκά σύνορα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσε η Επίτροπος από το Μιχάλοβο, μια μικρή πολωνική πόλη κοντά στα σύνορα.

Η πρόσβαση στην περιοχή κοντά στα σύνορα έχει αποκλειστεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης βάσει των πολωνικών κανόνων κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο σε απάντηση στον πρωτοφανή για τη χώρα εισροή μεταναστών, μεταδίδει το AFP.

«Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μπορούμε όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε η αξιωματούχος του οργανισμού.

Η ίδια άσκησε κριτική και στο Μινσκ, λέγοντας, πως «αυτό που κάνει η Λευκορωσία και ο τρόπος που μεταχείριζεται τους μετανάστες είναι απολύτως απαράδεκτος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.