Μια ολόκληρη κοινότητα βρέθηκε στο πλευρό ενός κοριτσιού, που είχε τη θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα χόκεϊ του λυκείου Mars Area στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, είχαν ακουστεί στο γήπεδο χυδαία συνθήματα εναντίον της.

Την περασμένη Δευτέρα, ένα πλήθος περισσότερων από 800 ανθρώπων βρέθηκε στον αγώνα για να στηρίξει την τερματοφύλακα και την ομάδα της. Το κορίτσι είχε ξεσπάσει σε δάκρυα όταν κάποιοι από τις κερκίδες φώναζαν χυδαία συνθήματα εναντίον της, όπως «είναι μια που…να».

Ήταν τόσοι οι άνθρωποι που θέλησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα που χρειάστηκε να αλλάξει τοποθεσία και να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο.

«Τα κορίτσια είναι δυνατά» και «ανήκουμε στον πάγο» ανέφεραν ορισμένα από τα πανό που κρατούσαν οι θεατές.

Η ομάδα χόκεϊ Mars είχε παίξει έναν αγώνα στις 28 Οκτωβρίου στο Belmont Ice Arena, όπου περίπου 50 με 60 μαθητές του λυκείου Armstrong άρχισαν να φωνάζουν βρισιές για τη γυναίκα τερματοφύλακα.

Ο προπονητής της, Στιβ Μάιερς, χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ απογοητευτικό». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρωτάθλημα έχει και άλλες γυναίκες αθλήτριες και τέτοια ακατάλληλα συνθήματα δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά.

Πάντως αρμόδιες φωνές ανέφεραν πως ο αγώνας εκείνος θα έπρεπε να είχε σταματήσει μέχρι οι οπαδοί να συνοδευτούν έξω από το κτίριο.

Μετά το περιστατικό αυτό, στους μαθητές του Armstrong απαγορεύτηκε να παρακολουθούν αγώνες χόκεϊ. Η ομάδα χόκεϊ του σχολείου τους θα είναι υπό στενή παρακολούθηση για την επόμενη σεζόν.

Οι αρχές του σχολείου φέρεται να διεξάγουν έρευνα για να ταυτοποιήσουν ποιοι ήταν εκείνοι που φώναζαν τα απαίσια συνθήματα.