Τα χρώματα του ουράνιου τόξου… εκτοξεύονται σαν πιτσιλιές σε μικρά σπίτια σε μια κάποτε γκρίζα γειτονιά της πρωτεύουσας του Περού, δημιουργώντας την οπτική ψευδαίσθηση μιας γιγαντιαίας τοιχογραφίας στον λόφο San Cristobal, την οποία μπορεί να δει κανείς από διάφορα πλεονεκτικά σημεία στη Λίμα.

Το έργο στη γειτονιά Leticia της Λίμα ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες και διευθύνεται από τους τοιχογράφους Carla Magan και Daniel Manrique. Η προσπάθεια στοχεύει στη βελτίωση της ζωής όσων βρίσκονται στην κοινότητα που έχει πληγεί από τον COVID-19 και στην προώθηση του τουρισμού.

«Αυτός ο λόφος θεωρούνταν επικίνδυνη περιοχή στην πόλη. Λέγεται ότι αυτή η γειτονιά ήταν επικίνδυνη», δήλωσε ο Manrique. «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε αυτό το κοινωνικό στίγμα μέσω της τέχνης».

Φωτεινοί… πίνακες ζωγραφικής κοσμούν πολλά κτίρια στη γειτονιά και οι εργαζόμενοι είναι απασχολημένοι βάφοντας τα σκαλιά και τους πέτρινους τοίχους σε χαρούμενες αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί. «Τοποθετημένο» στον λόφο San Cristobal, το έργο τέχνης καλύπτει πάνω από 300.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το φιλόδοξο έργο έχει την υποστήριξη της δημοτικής αρχής της Λίμα και μιας τοπικής εταιρείας χρωμάτων, την Qroma, με τους κατοίκους να βοηθούν στο βάψιμο των κτιρίων και στο να δώσουν… ζωή στη τεράστια τοιχογραφία.

«Ήταν η απάντησή μας ως γείτονες, κάτοικοι και καλλιτέχνες να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια αλλαγή στη γειτονιά μας μέσω της ενέργειας και της ευεξίας που δίνει γενικά το χρώμα στη ζωή μας», είπε ο Magan στο Reuters και συμπλήρωσε:

«Για να βελτιώσουμε τη διάθεση ολόκληρου του πληθυσμού μας που εξακολουθεί να πλήττεται από τον COVID-19 και έτσι να βοηθήσουμε τη γειτονιά μας να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο».