Μια σειρά από σπάνιες φωτογραφίες από το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη από αμερικάνικο ειδησεογραφικό μέσο.

Οι φωτογραφίες, που παρουσιάστηκαν στη δίκη του υπολοχαγού της Αλ-Κάιντα, Khaled al-Fawwaz, ελήφθησαν από τον παλαιστίνιο δημοσιογράφο Abdel Barri Atwan, όταν κλήθηκε στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, το 1996.

Ο Μπιν Λάντεν επέτρεψε στον δημοσιογράφο να εισέλθει στη καλύβα, που βρισκόταν στην αφγανική ορεινή περιοχή  Tora Bora, σε μια προσπάθεια να διαδώσει το μήνυμα του μίσους σε όλο το δυτικό κόσμο. Οι εικόνες χρονολογούνται πριν από τις επιθέσεις της 9/11 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, το πρωτόγονο κρησφύγετο που περιλάμβανε δύο υπνοδωμάτια, είναι μια καλύβα από λάσπη, διαθέτοντας ωστόσο και ένα περίπλοκο δίκτυο από σπηλιές και σήραγγες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.