Οι κλήσεις που δίνονται στη Φινλανδία βασίζονται σε διαφορετική λογική από τις κλήσεις που δίνονται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Για πολλά χρόνια, οι οδηγοί στη Σκανδιναβική χώρα πλήρωναν πρόστιμο με βάση ένα συγκεκριμένο μετρικό σύστημα.

Δηλαδή, με βάση τη σοβαρότητα της παράβασης σε συνδυασμό με τη φορολογική δήλωση του παραβάτη, δηλαδή σε σχέση με το πόσα χρήματα βγάζει.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Φινλανδός είναι πάμπλουτος (πράγμα πολύ καλό για τον ίδιο) και βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός πολύ καλού αυτοκινήτου (πράγμα επίσης πολύ καλό για τον ίδιο), θα πρέπει να μην τον γράψουν.

Αν οι αρχές τον σταματήσουν, επειδή του ξέφυγε το γκάζι κάτω από το πόδι και αποφασίσουν να τον γράψουν για υπερβολική ταχύτητα, τότε θα ελέγξουν τη φορολογική δήλωση του πάμπλουτου οδηγού του φοβερού αυτοκινήτου.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο επιχειρηματίας Reima Kuisla. Την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC, οδηγούσε με ταχύτητα 103 χιλιομέτρων την Ferrari του την ώρα σε ένα δρόμο όπου το όριο είναι τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Και τότε τον σταμάτησε η αστυνομία. Και αφού οι αρχές έλεγξαν τις φορολογικές του δηλώσεις, του έβαλαν πρόστιμο 54.000 ευρώ.

Το εισόδημα του κ. Kuisla το 2013 ήταν περίπου 7,2 εκατομμύρια δολάρια, οπότε και το πρόστιμο ήταν πολύ τσουχτερό.

Σύμφωνα με το BBC, ο επιχειρηματίας Reima Kuisla φέρεται να έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι «είναι αδύνατο να ζουν στη Φινλανδία κάποιοι πολύ πλούσιοι άνθρωποι με μεγάλες περιουσίες».