Η Ρωσίδα σταρ ταινιών πορνό Ρίτα Φοξ καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλακή για «ανάρμοστη συμπεριφορά» καθώς δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών με κατεβασμένο παντελόνι και τα οπίσθιά της σε κοινή θέα μπροστά από το Κρεμλίνο, την επίσημη κατοικία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
|
Η Φοξ, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Ξένια Ντάμοβα, έκανε γνωστή την ποινή μέσω του καναλιού της στο Telegram, όπου δημοσιεύει τις επίμαχες φωτογραφίες, όπως μεταδίδει το RT.

«Γεια σε όλους. Ιδού τα νέα: Θα μπω τελικά φυλακή για 14 ημέρες. Θα τιμωρηθώ για ανάρμοστη συμπεριφορά», έγραψε.

Και άλλες ποινές σε γυναίκες που δείχνουν τα οπίσθιά τους σε δημόσιους χώρους

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά ποινών που επιβλήθηκαν σε γυναίκες που αποκάλυψαν τα οπίσθιά τους σε δημόσιους χώρους της Ρωσίας.

Τον Αύγουστο, η μπλόγκερ Έλενα Νικιφορόφσκαγια καταδικάστηκε σε τριήμερη φυλάκιση, αφού φωτογραφήθηκε με κατεβασμένο παντελόνι μπροστά στην είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος. Δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν τον πισινό της σε άλλα σημεία της πόλης, μεταξύ άλλων μπροστά από άλλο κυβερνητικό κτίριο.

Σε λίγο την ακολούθησε η ακτιβίστρια Αλίνα Ιβάνοβα, η οποία φωτογραφήθηκε επίσης με κατεβασμένο παντελόνι έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη Μόσχα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Νικιφορόφσκαγια. Αργότερα της επιβλήθηκε φυλάκιση πέντε ημερών για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα δικαστήριο στη Μόσχα καταδίκασε τον blogger Ruslan Bobiev (πραγματικό όνομα Ruslani Murojonzod) και τη Ρωσίδα φίλη του Asya Akimova (Anastasia Chistova) σε 10 μήνες φυλακή για προσομοίωση στοματικού σεξ μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. Τιμωρήθηκαν βάσει νόμων που ποινικοποιούν ενέργειες που πραγματοποιούνται «με σκοπό την προσβολή των θρησκευτικών συναισθημάτων των πιστών».