Την ώρα που ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά στην Ευρώπη, ο κορονοϊός δείχνει ξανά τα «δόντια» του, με το 4ο κύμα της πανδημίας να χτυπά μια σειρά από χώρες και ειδικά εκείνες όπου ο εμβολιασμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Κορονοϊός: Βράζει η Τσεχία

Αναλυτικότερα, στην Τσεχία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 μέσα σε 24 ώρες πλησίασε τις 10.000 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (3/11) από το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε χθες Τρίτη, 9.902 νέα κρούσματα, σημειώνοντας αύξηση από τα 6.284 που είχε καταγράψει την ίδια ημέρα πριν από μία εβδομάδα. Οι νοσηλείες υπερέβησαν τις 2.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο, περιλαμβανομένων 288 ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τσεχία, όπως και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, καταγράφει ένα νέο άλμα των κρουσμάτων Covid-19. Έχει στόχο να αποφύγει την υπερβολική επιβάρυνση των νοσοκομείων της αυξάνοντας το ποσοστό των εμβολιασμένων, που υπερβαίνει τα ποσοστά άλλων χωρών στην περιοχή, αλλά βρίσκεται πίσω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι χθες, Τρίτη, στην Τσεχική Δημοκρατία των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι 6,095 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πισωγύρισμα και στην Πολωνία

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 10.400 κρούσματα covid-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην Πολωνία, αύξηση σε ποσοστό 24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Πιοτρ Μούλερ εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Την προηγούμενη φορά που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στην Πoλωνία είχε ξεπεράσει τις 10.400 ήταν στα τέλη Απριλίου.

«Δυστυχώς σήμερα αναφέρθηκαν περισσότερες από 10.400 μολύνσεις, πρόκειται να αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο Μούλερ.