Αίσιο τέλος για την 4χρονη Κλίο Σμιθ, η οποία χάθηκε από κάμπινγκ στη Δυτική Αυστραλία πριν από δύο και βάλε εβδομάδες, βρέθηκε ζωντανή και είναι καλά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Οι Αρχές εντόπισαν την Κλίο σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον και ένας ντόπιος συνελήφθη.

«Έχω το προνόμιο να ανακοινώσω ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η αστυνομική δύναμη της Δυτικής Αυστραλίας έσωσε την Κλίο Σμιθ», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Η Κλίο είναι ζωντανή και είναι καλά». Μάλιστα, αποκάλυψε πως μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν την 4χρονη, ένας από αυτούς την πήρε στα χέρια του και την ρώτησε πώς την λένε. «Με λένε Κλίο», του απάντησε. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα για το οποίο όλοι ελπίζαμε και προσευχηθήκαμε», πρόσθεσε.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως άνδρες της μπήκαν σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Carnarvon, στα δυτικά της Αυστραλίας και βρήκαν την μικρή Κλίο, η οποία έχει ήδη παραδοθεί στους γονείς της.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, ένας άνδρας ανακρίνεται ως ύποπτος από τις αστυνομικές Αρχές για την εξαφάνιση της ανήλικης από το κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ.

Η Κλίο επανενώθηκε με τους γονείς της λίγο αργότερα.

Λεπτομέρειες για τη διάσωση της μικρής Κλίο Σμιθ αναμένεται να δώσει σήμερα η Αστυνομία.

«Τι υπέροχα, ανακουφιστικά νέα», έγραψε στο Twitter ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από τη Γλασκώβη.

«Η Κλίο Σμιθ βρέθηκε και είναι στο σπίτι σώα και αβλαβής.

«Οι προσευχές μας ανταποκρίθηκαν.

«Ευχαριστώ τους πολλούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εύρεση της Κλίο και στη στήριξη της οικογένειάς της.

Η Κλίο εθεάθη τελευταία φορά στη σκηνή της οικογένειάς της στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ, 950 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.

Η μητέρα της δήλωσε ότι ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή αργότερα εκείνο το πρωί και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του.

Σωστικά συνεργεία πραγματοποιούσαν έρευνες από αέρος και στη θάλασσα.

Ενώ οι αρχές της Αυστραλίας προσέφεραν αμοιβή 644.000 ευρώ σε όποιον είχε πληροφορίες για την τύχη της.