Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όταν μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σε μια πολυσύχναστη αγορά της πόλης Μπίου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Μέτρησα επτά πτώματα ενώ περισσότεροι από 20 άνθρωποι αιμορραγούσαν», είπε ένας από τους μάρτυρες αυτούς, ο Ζάκα Εμάνουελ. Ένας εκ των τοπικών αρχόντων της κοινότητας, που απέχει 180 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, εξέφρασε τον φόβο ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Η Μπόρνο είναι το λίκνο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που εδώ και πέντε χρόνια εξαπολύει αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή, με σκοπό να ιδρύσει ένα «χαλιφάτο». Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις αρχές της εβδομάδας δεκάδες ισλαμιστές επιτέθηκαν στην πόλη Κανάμα, στη γειτονική Πολιτεία Γιόμπε, και σκότωσαν πολλούς αστυνομικούς.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την Δευτέρα, όμως έγινε γνωστή μόλις σήμερα καθώς οι επικοινωνίες με την περιοχή είναι πολύ δύσκολες. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και κάτοικοι της Κανάμα είπαν ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και εκρηκτικά και στόχος τους ήταν ένα φυλάκιο της αστυνομίας.

«Οι τρομοκράτες εξουδετέρωσαν τους άνδρες μας και έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα. Απήγαγαν τον επικεφαλής αξιωματικό και βρήκαμε αργότερα το πτώμα του στο δάσος» είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που όμως δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.