Έξι έγκλειστοι που πήραν όπλα από το οπλοστάσιο μιας φυλακής της Ταϊβάν και συνέλαβαν ομήρους τον διευθυντή και τον αρχιδεσμοφύλακα, αυτοκτόνησαν έπειτα από μια αντιπαράθεση με τις αρχές που διήρκεσε όλη τη νύκτα, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος.

Οι όμηροι, ανάμεσα στους οποίους ο διευθυντής της φυλακής Τσεν Σι-Τσι και ο επικεφαλής των δεσμοφυλάκων Ουάνγκ Σι-Τσάνγκ, αναχώρησαν με ασφάλεια από τη φυλακή.

«Οι έξι έγκλειστοι αυτοκτόνησαν όλοι», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης Τσεν Μινγκ-Τανγκ στην τηλεόρση της Ταϊβάν, προσθέτοντας πως αυτοπυροβολήθηκαν.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι εν λόγω έξι έγκλειστοι της φυλακής του λιμανιού Καοσιούνγκ, στη νότια Ταίβάν, προσποιήθηκαν χθες, Τετάρτη, το απόγευμα ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα και αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν συλλαμβάνοντας ομήρους αρκετούς δεσμοφύλακες. Από το οπλοστάσιο της φυλακής πήραν τουφέκια, πιστόλια και σφαίρες.

Ο Τσεν, ο διευθυντής της φυλακής, και ο Ουάνγκ, ο επικεφαλής των δεσμοφυλάκων, προσφέρθηκαν και ανταλλάχθηκαν με τους άλλους ομήρους.

Οι αρχές προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τους εγκλείστους, οι οποίοι εξέτιαν όλοι ποινές κάθειρξης 10 ετών ή μεγαλύτερες, ενώ εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τη φυλακή.