Να καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan Motor, Γκρεγκ Κέλι εξαιτίας της υποτιθέμενης βοήθειας που προσέφερε στον Κάρλος Γκοσν, τον αποπεμφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας ώστε αποκρύψει εισοδήματα, ζητούν Ιάπωνες εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς οι οποίοι επίσης τονίζουν πως πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο 200 εκατ. γεν (1,8 εκατ. δολαρίων) για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ζήτησαν την ποινή φυλάκισης για τον Κέλι κατά τη διάρκεια της τελικής τους αγόρευσης στη δίκη που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο.

Η απόφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται την επόμενη χρονιά. Εάν ο Κέλι κριθεί ένοχος τότε θα έχει την ίδια τύχη με δύο άλλους Αμερικανούς που εκτίουν ποινές φυλάκισης στην Ιαπωνία καθώς δικαστήριο τον Ιούλιο τους έκρινε ενόχους για το ότι βοήθησαν τον Γκοσν να δραπετεύσει από την Ιαπωνία -κρυμμένος σε μια θήκη μουσικού οργάνου σε ένα ιδιωτικό τζετ- στα τέλη του 2019 προς τον Λίβανο, όπου βρίσκεται και συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη.

Το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων στην Ιαπωνία είναι περίπου 99%.