Με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ, υποστηρίζοντας ότι κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη ξεκάθαρη πλειοψηφία.

Ούτε το SPD, «ούτε κι εμείς», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η Χριστιανική Ένωση, συνέχισε ο κ. Λάσετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις «ως ίσος προς ίσον» για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP).

«Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν CDU ή SPD θέλουν να αναλάβουμε την ευθύνη και να κυβερνήσουμε», τόνισε.

Ο Ολαφ Σολτς, πάλι, επανέλαβε νωρίτερα σήμερα ότι έχει εντολή για να ηγηθεί ο ίδιος τις επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές εκλογές: «Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση».

«Ενίσχυσαν τρία κόμματα – του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή – αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.