Δύο νεκροί και ένας τραυματίας —και όχι τρεις νεκροί όπως είχε αναφερθεί αρχικά— είναι ο απολογισμός της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δικαστικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μόνο ότι έγινε μια επιχείρηση στο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο, ανάμεσα στη Λιέγη και τα σύνορα με τη Γερμανία.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα πάντα με την RTBF, ο στόχος της αντιτρομοκρατική ήταν να γίνει έρευνα για ύποπτους τζιχαντιστές. Η επιχείρηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που γίνονται για ανθρώπους που οι αρχές πιστεύουν ότι επέστρεψαν στο Βέλγιο αφού προηγουμένως είχαν φύγει για να πολεμήσουν στον εμφύλιο της Συρίας.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές εκρήξεις σε έναν δρόμο της Βερβιέ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν αυτόπτη μάρτυρα δείχνει περιπολικά και ασθενοφόρα να έχουν αποκλείσει τον δρόμο αυτόν.