Έμπνευση για ντοκιμαντέρ του Netflix έγινε ο Chriss Watts, που σκότωσε πριν από τρία χρόνια την έγκυο γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά και έπειτα έκανε τον ανήξερο. Η υπόθεση του Watts θυμίζει αρκετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, καθώς όπως και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έτσι και αυτός, αρχικά δήλωσε ότι η γυναίκα του και τα παιδιά του είχαν εξαφανιστεί και μάλιστα έκανε έκκληση για στοιχεία. Όταν τελικά τον «πρόδωσαν» κάμερες ασφαλείας, ομολόγησε τη φρικτή δολοφονία, λέγοντας πως είχε σκοπό να φύγει με την ερωμένη του.

Chris Watts: Τι γράφουν τα γράμματα που λαμβάνει στη φυλακή

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εγκληματίας δέχεται γράμματα λατρείας ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Το ίδιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ladbible, συνέβη και με τους διαβόητους Τεντ Μπάντι και Τσαρλς Μάνσον.

Ο Chris Watts έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια αλλά αυτό δεν εμποδίζει δεκάδες γυναίκες να του στέλνουν ερωτικά γράμματα στις φυλακές. «Στο βάθος της καρδιάς μου, ξέρω ότι είσαι υπέροχος και αν μου απαντήσεις, θα είμαι η πιο χαρούμενη γυναίκα στον κόσμο» του γράφει μία γυναίκα. «Σε σκέφτομαι και ελπίζω να κάνω τις μέρες σου πιο όμορφες» γράφει μία άλλη.

Υβριστοφιλία: Η σεξουαλική έλξη προς τους εγκληματίες

Όπως εξηγεί η Nancy Grace στο podcast της, είναι πολύ συχνό το να λαμβάνουν γράμματα φυλακισμένοι εγκληματίες και μάλιστα υπάρχει όρος για την σεξουαλική έλξη προς αυτούς: η υβριστοφιλία.

«Είναι όπως αυτοί που ερωτεύονται celebrities. Υπάρχουν πολλές έρευνες για την κατανόηση των γυναικών που ερωτεύονται άνδρες που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματά τους» εξηγεί η Δρ Bethany Marshall, ψυχοαναλύτρια. «Λέγεται ότι οι γυναίκες αυτές ίσως έχουν μεγαλώσει σε βίαιες οικογένειες και μπερδεύουν την εξουσία και τον θυμό με την αγάπη» προσθέτει.

Η ιστορία του Chris Watts έγινε και ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο «American Murder: The Family Next Door».