Πανοραμική εικόνα του πλανήτη Άρη από το κινέζικο ρόβερ Zhurong που βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη από τις 14 Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα το Κινεζικό Εθνικό Διαστημικό Ίδρυμα (CNSA).

Η εικόνα σηματοδοτεί, σύμφωνα με το Space.com, τις 100 ημέρες δραστηριότητας στον Άρη, καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται ώστε το ρόβερ να αδρανοποιηθεί για περίπου έναν μήνα μπαίνοντας σε ασφαλή λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς τα τμήματά του που φορτίζονται ηλιακά παρεμποδίζουν την επικοινωνία με τη Γη.

Προετοιμαζόμενο για το διάλειμμα, το ρόβερ απαθανάτισε με την πανοραμική του κάμερα την εικόνα του πλανήτη κοντά σε έναν αμμόλοφο, που οι επιστήμονες αναμένουν να αναλύσει.

Από την προσγείωση στις 14 Μαΐου και την έναρξη της δραστηριότητάς του στην επιφάνεια του πλανήτη μια εβδομάδα αργότερα, ο Zhurong κινείται νότια από το σημείο που προσγειώθηκε, αναλύοντας διαφορετικούς βράχους, αμμόλοφους και άλλα χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.