Ένας άντρας το γκρι Renault Clio του οποίου κλάπηκε από τους δυο διαφυγόντες τζιχαντιστές που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι, μίλησε για την συγκλονιστική εμπειρία του να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δυο αδίστακτους τρομοκράτες.

Τα δυο αδέλφια, μετά το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo έριξαν το αυτοκίνητο τους σε μια κολώνα με αποτέλεσμα να αναγκάσουν έναν οδηγό να τους παραδώσει το αυτοκίνητό του με το οποίο έκλεψαν σήμερα το πρωί ένα πρατήριο βενζίνης.

Ο άντρας περιέγραψε στο Europe 1 τα εξής: «Με πλησίασε ένας άντρας που κρατούσε καλάσνικοφ. Είχα το παράθυρο του αυτοκινήτου ανοιχτό και ο ένας μου είπε ‘βγες από το αμάξι, το χρειάζομαι’ και βγήκα. Αμέσως ήρθε και κάθισε στην θέση του συνοδηγού και ένας άλλος ένοπλος άντρας….». Ο άντρας ανέφερε ότι οι δυο δράστες «ήταν ήρεμοι και γαλήνιοι, πολύ επαγγελματίες και καθόλου εκνευρισμένοι».

«Δεν έτρεξαν ποτέ, δεν ανέβασαν τον τόνο της φωνής τους. Έδιναν την εντύπωση πως βρίσκονται σε επιχείρηση. Όταν πήραν το αυτοκίνητο δεν φορούσαν κουκούλες. Έμοιαζαν εξοικειωμένοι με τη χρήση όπλων και δεν έδειχναν καθόλου φοβισμένοι, αλλά πολύ αποφασισμένοι», αναφέρει ο οδηγός.

Τέλος, είπε ότι το μόνο που του είπαν φεύγοντας ήταν: «Αν τα ΜΜΕ σε ρωτήσουν δεν έχεις παρα να δηλώσεις πως είναι η Αλ Κάϊντα της Υεμένης. Ήταν το τελευταίο πράγμα που μου είπαν».