Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και τα τραγικά γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Η δολοφονική επίθεση, στρώνει το έδαφος, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για την παραπέρα ένταση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ωθεί ευρύτερες μάζες στην αγκαλιά ξενοφοβικών κινημάτων όπως το γερμανικό PEGIDA που διοργανώνει εκδηλώσεις με αντιισλαμικό περιεχόμενο» επισημαίνει η ΕΕΔΥΕ, προσθέτοντας πως «τέτοιες επιθέσεις, δίνουν τα απαραίτητα προσχήματα για την ένταση των μηχανισμών καταστολής για παραπέρα αντιλαϊκά μέτρα και περιορισμούς ενάντια στη λαϊκή πάλη».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όσους συσπειρώνονται στο αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, να επαγρυπνούν μπροστά στον κίνδυνο νέων αντιδραστικών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης των «φανατικών ισλαμιστών», των τζιχαντιστών και των «τρομοκρατών», που εξέθρεψαν και στήριξαν πολύμορφα οι ΗΠΑ και άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.

«Οι ιμπεριαλιστές όποιο μανδύα και να φορέσουν, έχουν στο στόχαστρό τους λαούς μέσα κι έξω από τα σύνορα των χωρών τους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.