Πίστευε πως δεν μπορούσε να νοσήσει από την Covid-19 επειδή γυμναζόταν πέντε φορές την ημέρα. Ο Marcus Birks έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 40 ετών, αφήνοντας πίσω την έγκυο γυναίκα του.

Ο Birks είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και βρισκόταν στην εντατική με συμπτώματα που έμοιαζαν με εκείνα της γρίπης και με θρόμβους στο αίμα.

Ο 40χρονος πρώην διαγωνιζόμενος του Bad Lads’ Army είχε δηλώσει «σοκαρισμένος» που αρρώστησε τόσο πολύ λόγω του υγιεινού τρόπου ζωής του. Είχε πει ότι μετάνιωσε που ήταν «κάπως αδαής» σχετικά με τα εμβόλια και που ανέβαλε τον εμβολιασμό του.

Ο 40χρονος πέθανε στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Stoke την Παρασκευή.

Η έγκυος σύζυγός του Lis έγραψε για τον σύζυγό της: «Η καρδιά μου έχει διαλυθεί εντελώς και δεν ξέρω πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τόσο πόνο».

The pain I feel writing this is unbearable, my heart has been ripped out, my soul and world completely and utterly…

Posted by Marcus Lis Birks on Saturday, August 28, 2021

Ο Marcus, μουσικός από τη Βρετανία, είχε τις αμφιβολίες του για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και θεωρούσε ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να αρρωστήσει επειδή έτρωγε υγιεινά και έκανε γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα. Όταν όμως κόλλησε κορονοϊό, είπε ότι τα συμπτώματά του χειροτέρεψαν και έτσι εισήχθη στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην αναπνοή του.

Σε μια συνέντευξη από το κρεβάτι του νοσοκομείο στις 11 Αυγούστου, είπε ότι η κατάστασή του ήταν σοκ γιατί σπάνια αρρώσταινε. Παράλληλα, προέτρεψε όσους το σκέφτονται να εμβολιαστούν, μιλώντας στο BBC.

«Αν δεν έχεις αρρωστήσει, δεν πιστεύεις ότι θα αρρωστήσεις, οπότε ακούς τα διάφορα των αντιεμβολιαστών», είχε πει, για να προσθέσει: «Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις καλά, είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα στον κόσμο».

Ο Marcus ήταν παντρεμένος με τη Lis εδώ και 10 χρόνια.