Προβλήματα με την ισπανική Δικαιοσύνη έχει η Σακίρα, καθώς ένας δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, αναφέρει το CNN. Ο δικαστής Μάρκος Χεσούς Χουμπέριας ολοκλήρωσε την προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Κολομβιανή τραγουδίστρια δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος, κατά την τριετία 2012-14, σε μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης εξήγησε ότι η Σακίρα έζησε περισσότερες από 200 ημέρες στην Ισπανία σε κάθε ένα από αυτά τα τρία χρόνια, καθιστώντας την υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα. Οι δικηγόροι της Κολομβιανής τραγουδίστριας, όμως, έχουν διαφωνήσει με την έννοια της «κύριας κατοικίας».

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η 44χρονη κατοικούσε στην Καταλονία την εποχή εκείνη, ωστόσο οι συνήγοροί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στη χώρα μέχρι το 2015 ενώ «έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις της».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της ποπ σταρ δήλωσαν στο CNN: «Αυτό που συνέβη ήταν ένα αναμενόμενο βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Η νομική ομάδα διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της με τη Δικαιοσύνη και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια για αυτό το θέμα».

Η Σακίρα είναι ζευγάρι από το 2011 με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Μίλαν, που γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2013, και τον Σάσα, που ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου 2015.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.