Έχασε την εκλογή η τελευταία Δημοκρατική γερουσιαστής στο Νότο των ΗΠΑ

Εδραιώθηκε η νίκη των Ρεπουμπλικανών


ΚΟΣΜΟΣ
10:53
07/12/2014
Έχασε την εκλογή η τελευταία Δημοκρατική γερουσιαστής στο Νότο των ΗΠΑ
loading

Η τελευταία γερουσιαστής των Δημοκρατικών στον αμερικανικό Νότο, η Μέρι Λάντριου, έχασε χθες Σάββατο στον δεύτερο γύρο των ενδιάμεσων εκλογών στη Λουιζιάνα. Με αυτό τον τρόπο εδραιώθηκε η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στην περιοχή, ενώ πλέον οι συντηρητικοί διαθέτουν και μεγάλη πλειοψηφία στη Γερουσία.

Η Μέρι Λάντριου, που εκλέχθηκε πρώτη φορά γερουσιαστής της Λουιζιάνας το 1997, παραδέχθηκε την ήττα της από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Μπιλ Κάσιντι στη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Ορλεάνη.

«Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για πολλά πράγματα: για τον απολογισμό μας που είναι φτιαγμένος από θάρρος, ειλικρίνεια και ακεραιότητα και επειδή βοηθήσαμε την πολιτεία στις πιο δύσκολες ώρες της μετά (τους τυφώνες) Κατρίνα, Ρίτα, Γκούσταβ, αλλά και την πετρελαιοκηλίδα της BP», δήλωσε η Λάντριου απαριθμώντας τις καταστροφές που έπληξαν τις παράκτιες περιοχές της Λουιζιάνας.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα και μετά την καταμέτρηση σχεδόν του 80% των ψηφοδελτίων, ο Μπιλ Κάσιντι κερδίζει περίπου το 57% των ψήφων.

Πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι θα διαθέτουν από τον Ιανουάριο, οπότε ξεκινά η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, 54 έδρες σε σύνολο 100 στη Γερουσία, δηλαδή εννέα περισσότερες απ’ ό,τι τώρα. Επίσης κατά τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου ενίσχυσαν και την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Λουιζιάνα ήταν η μοναδική πολιτεία όπου χρειάστηκε να διεξαχθεί δεύτερος γύρος για την εκλογή γερουσιαστή μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει