Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν άλλαξε τον αριθμό και το κινητό τηλέφωνό του μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, σε μία από τις πρώτες απτές αντιδράσεις, που ανακοινώθηκαν σε σχέση με το σκάνδαλο.

«Έχει διάφορους αριθμούς τηλεφώνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον κατασκόπευσαν. Πρόκειται απλά για επιπλέον ασφάλεια», είπε στο Reuters αξιωματούχος του Ελιζέ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ είπε, από την πλευρά του, ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του προέδρου αναπροσαρμόστηκαν υπό το φως της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η αποκάλυψη από διεθνείς οργανισμούς ΜΜΕ ότι το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών που ανήκαν σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε διάφορες χώρες, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Χθες, ο μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός όμιλος Forbidden Stories ανέφερε πως οι τηλεφωνικοί αριθμοί του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και μελών της γαλλικής κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται σε μια λίστα πιθανών στόχων του λογισμικού Pegasus, το οποίο χρησιμοποιούσαν ορισμένα κράτη για να κατασκοπεύουν.

«Προφανώς το λαμβάνουμε (αυτό) πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Ατάλ σε δημοσιογράφους, ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με επίκεντρο την υπόθεση Pegasus.