Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον κόσμο, ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μιλγουόκι, ΗΠΑ: Στην κορυφή του κόσμου ο Γιάννης

foto_evdomadas

Μία μέρα ιστορική για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον δικό μας Γιάννη, ήταν 21η Ιουλίου 2021 καθώς με τους 50 πόντους που πέτυχε στο Game 6 της σειράς των τελικών με τους Φοίνιξ Σανς, οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή του κόσμου.

Από τις χιλιάδες που πανηγύρισαν την επιστροφή των Ελαφιών στον θρόνο του NBA έξω από το γήπεδο, μέχρι τα Σεπόλια που ξενύχτησαν για να δουν τον Greek Freak να σηκώνει την κούπα, όλοι όσοι στήριξαν τον ίδιο και την οικογένειά του, ένιωσαν περήφανοι.

Αθήνα, Ελλάδα: Η άρνηση της πραγματικότητας

Οι συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αντιεμβολιαστών, αρνητών της πανδημίας και ακροδεξιών μορφωμάτων τείνουν να γίνουν μία εβδομαδιαία συνήθεια. Η τελευταία συγκέντρωση μάλιστα διαλύθηκε από την επέμβαση των ΜΑΤ καθώς υπήρξαν συμπλοκές των συγκεντρωμένων με αντιεξουσιαστές.

Μπρόμελεν, Ολλανδία: Ο πόνος της καταστροφής

foto_evdomadas

Συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Το βλέμμα του 75χρονου άνδρα μπροστά από το πλημμυρισμένο του σπίτι στην Ολλανδία είναι ενδεικτικό.

Αναμνήσεις επιπλέουν στα λασπωμένα νερά με τους πολίτες να προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Στάχτη

Η περίοδος των πυρκαγιών στις ΗΠΑ καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει και ήδη οι πυροσβέστες δίνουν καθημερινή, άνιση, μάχη με τις φλόγες που καταπίνουν, δάση, σπίτια και περιουσίες.

Κεντ, Βρετανία: Το χαμόγελο της ελπίδας

Το μεγάλο χαμόγελο του άνδρα είναι ενδεικτικό της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Για μία ζωή μακριά από ό,τι μπορεί να έκανε τον ίδιο και την οικογένειά του να ρισκάρουν τις ζωές τους για να βρεθούν στην Ευρώπη.

Τόκιο, Ιαπωνία: Οι πλέον ταλαιπωρημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως και άλλες διεθνείς διοργανώσεις έχουν αντιμετωπίσει ιστορικά πολλές δυσκολίες. Ωστόσο η διοργάνωση του Τόκιο θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που διοργανώθηκαν με ένα χρόνο καθυστέρηση ενώ ακόμα και δύο μέρες πριν την τελετή έναρξης ήταν αμφίβολη ακόμα και η διεξαγωγή τους.

Σάμος, Ελλάδα: Η ξεχασμένη τέχνη του κατασκευαστή σκαφών

Κατασκευαστές πλοίων στο Καρλόβασι της Σάμου κουβαλάνε ένα τεράστιο κομμάτι ξύλου θυμίζοντας τις εποχές δόξας της τέχνης και του νησιού. Πλέον τα χειροποίητα σκάφη και η δημιουργία τους βρίσκονται υπό εξαφάνιση μιας και έχουν επικρατήσει το πλαστικό και ο υαλοβάμβακας έχουν επικρατήσει.

Μπέιτ Σεάν, Ισραήλ: Ιερή δροσιά

Χιλιάδες άραβες ισραηλινοί γιορτάζουν όπως κάθε χρόνο τη μουσουλμανική γιορτή Έιντ Αλ Αντά («Η γιορτή της θυσίας») που σηματοδοτεί την θέληση του προφήτη Ιμπραΐμ να θυσιάσει τον γιο του. Πιστοί βρίσκονται κάτω από τα νερά καταρράκτη παίρνοντας ανάσες δροσιάς εν μέσω θυσιών ζώων και μοιράζοντας μέρος του κρέατος σε φτωχούς.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή: Ποντάροντας στον θάνατο

Εν μέσω των πλέον βίαιων ταραχών που έχει γνωρίσει η χώρα μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ μέσα στην κατοικία του στο Πορτ-ο-Πρενς τα ξημερώματα της Τετάρτης 7ης Ιουλίου οι πολίτες συνεχίζουν κάποιες από τις συνήθειές τους όπως το ποντάρισμα «θανάτου» στους αγώνες κοκορομαχιών.

Κάλι, Κολομβία: Ξεχειλίζει η οργή για την αστυνομική βία

Χιλιάδες Κολομβιανοί βρίσκονται εδώ και μέρες στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε και αξιώνουν από το κοινοβούλιο, το οποίο ξεκίνησε νέα περίοδο, μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και να μπει τέλος στην αστυνομική καταστολή.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Το σωστό κλικ στη σωστή στιγμή

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν καταλαβαίνουν από πολιτικά αξιώματα και ομιλίες. Έτσι ο Αμερικανός γερουσιαστής Ντικ Ντούρμπιν προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του από ένα ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την Ουάσιγκτον.

Τόκιο, Ιαπωνία: Οι Beatles θα ήταν περήφανοι

Η Ιαπωνία παλεύει εδώ και βδομάδες με το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμα και την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι πολίτες προσπαθούν να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους δίνοντας εικόνες αστικής αρμονίας όπως η παραπάνω.