Η φήμη του Χάρβαρντ ότι είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου προέρχεται κατά κύριο λόγο από τους πολλούς διάσημους και επιτυχημένους ανθρώπους που αποφάσισαν να σπουδάσουν στη σχολή που ιδρύθηκε το 1636.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μπήκε στη Νομική του Χάρβαρντ το 1988 και τελικά έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος του περιοδικού της Νομικής, ενώ έπαιζε και μπάσκετ στην ομάδα.

Ο πρώην αμερικανός αντιπρόεδρος, Αλ Γκορ, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1969 και έγραψε την πτυχιακή του με θέμα, «η επίδραση της τηλεόρασης στην προεδρία, 1947-1969».

Ο Μπεν Μπερνάνκε, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών αποφοίτησε από το τμήμα των οικονομικών το 1975.

Ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ το 1973 και επέλεξε τα μαθηματικά. Τα παράτησε δύο χρόνια μετά και ίδρυσε τη Microsoft με το φίλο του, Πωλ Άλεν. Ένας από τους φίλους του στο Χάρβαρντ είχε πει ότι ο Γκέιτς μελετούσε επί 36 ώρες ασταμάτητα, έκανε διάλειμμα 10 ωρών και ξανάρχιζε.

Ο Ντιν Νόρρις, διάσημος για το ρόλο του Χανκ Σράντερ στη σειρά «Breaking Bad», αποφοίτησε το 1985 αφού σπούδασε κοινωνιολογία. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς του που πήγε στο Κολέγιο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρι Κίσσιγκερ, αποφοίτησε το 1950 και έκανε το διδακτορικό του στη σχολή διοίκησης του Πανεπιστημίου. Δίδαξε στο Χάρβαρντ από το 1954 έως το 1969.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, αποφοίτησε το 1940. Έγραψε το διδακτορικό του για τη Βρετανία και γιατί δεν ήταν προετοιμασμένη να πολεμήσει τη Γερμανία στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά δημοσιεύθηκε σε βιβλίο, με τίτλο «Γιατί η Αγγλία κοιμήθηκε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλακφέιν, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1975 και πήγε στη Νομική του ίδιου Πανεπιστημίου. Ο Μπλακφέιν μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και έκανε αίτηση για το Χάρβαρντ με προτροπή ενός εκπροσώπου του Πανεπιστημίου.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ μπήκε στο Χάρβαρντ το 2002 και έφτιαξε το Facebook πριν τα παρατήσει για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ιστοσελίδα του. Ενώ ήταν στο Χάρβαρντ, δημιούργησε και άλλο ένα πρόγραμμα, που έδινε στους φοιτητές τη δυνατότητα να επιλέγουν μαθήματα βάσει και των επιλογών των υπολοίπων.

Ο ηθοποιός, Ματ Ντέιμον, ξεκίνησε την καριέρα του στο Χάρβαρντ το 1988, αλλά πήρε ένα χρόνο άδεια για να γυρίσει μία ταινία. Εξ αιτίας των διαλειμμάτων από τα μαθήματα για να γυρίζει ταινίες, δεν κατάφερε ποτέ να αποφοιτήσει. Ωστόσο, έλαβε το μετάλλιο τενών του περίφημου Πανεπιστημίου σε αναγνώριση της δουλειάς του.

Ο πολιτικός και επιχειρηματίας, Μιτ Ρόμνεϊ, πήγε στο Χάρβαρντ από το 1971 έως το 1975 και πήρε πτυχία στα οικονομικά και τα νομικά. Ήταν 24 όταν άρχισε τις σπουδές και ήταν ήδη παντρεμένος με ένα παιδί. Πριν μπει στο Χάρβαρντ έκανε ιεραποστολική δουλειά με τους Μορμόνους στη Γαλλία.

Η Νάταλι Πόρτμαν αποφοίτησε το 2002 με πτυχία στην ψυχολογία. Οι καθηγητές της τη θεωρούσαν εξαιρετικά έξυπνη, μάλιστα ένας καθηγητής την προσέλαβε αργότερα για να γίνει βοηθός στην έρευνα.

Ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος, Θεοντόρ Ρούσβελντ, πήγε στο Χάρβαρντ το 1876 και αρχικά επέλεξε φυσική ιστορία. Μετά το θάνατο του πατέρα του από καρκίνο του στομάχου το 1878, αποφάσισε να πάρει πτυχία στην ιστορία για να τιμήσει τη μνήμη του.