Αυτοκτόνησαν τα κοριτσια που είχαν βρεθεί κρεμασμένα στην Ινδία

Το πόρισμα της αστυνομίας αναφέρει ότι δεν έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού


ΚΟΣΜΟΣ
15:14
27/11/2014
Αυτοκτόνησαν τα κοριτσια που είχαν βρεθεί κρεμασμένα στην Ινδία
loading

Οι δύο νεαρές Ινδές που βρέθηκαν απαγχονισμένες τον περασμένο Μάιο σε χωριό της βόρειας Ινδίας, δεν είχαν πέσει θύματα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια δολοφονηθεί, όπως είχε αρχικά συμπεράνει η τοπική αστυνομία, αλλά αυτοκτόνησαν, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι δύο εξαδέλφες, 12 και 14 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν κρεμασμένες σε δένδρο στο χωριό τους στο Ούταρ Πραντές. Το γεγονός, που ακολούθησε σειρά ομαδικών βιασμών και φόνων γυναικών στην Ινδία, είχε συγκλονίσει την ινδική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Η τοπική αστυνομία είχε τότε φθάσει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια είχαν βγει στους αγρούς σε μία ρουτίνα που ακολουθούν καθημερινά οι κάτοικοι πολλών αγροτικών περιοχών της Ινδίας ελλείψει βασικών εγκαταστάσεων προσωπικής υγιεινής στα σπίτια. Οι οικογένειες των κοριτσιών διατύπωσαν κατηγορίες κατά μελών υψηλότερων καστών και κατηγόρησαν την τοπική αστυνομία για ολιγωρία. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Hindustan Times ότι η έρευνα έδειξε ότι τα δύο κορίτσια αυτοκτόνησαν και δεν δολοφονήθηκαν.

Άλλος αξιωματούχος της Υπηρεσίας διευκρίνισε στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα δύο κορίτσια αυτοκτόνησαν «εξαιτίας των πιέσεων που δέχονταν από την οικογένειά τους, η οποία δεν ενέκρινε την φιλική τους σχέση με κάτοικο του χωριού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ανιχνευτής ψεύδους έδειξε ότι ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση είχε δώσει ψευδή κατάθεση. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου».

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ινδία εξέφρασαν επιφυλακτικότητα για τα αποτελέσματα της έρευνας και ζήτησαν τη συνέχισή της.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών συγκλόνισε την ινδική κοινή γνώμη λίγο καιρό μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, υπόθεση που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα και έδωσε το έναυσμα για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη σεξουαλική βία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει