Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαβίντ Τζάβιντ επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, την άρση των περισσοτέρων περιορισμών που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, όπως έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να ξαναβρεί μια φυσιολογική ζωή, ως εκ τούτου θα περάσουμε στην επόμενη φάση του οδικού χάρτη για την έξοδο από το lockdown στις 19 Ιουλίου», υπογράμμισε ο υπουργός ενώπιον των βουλευτών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η δήλωση αυτή του Τζάβιντ επιβεβαιώνει τα σχέδια που ανέφερε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι τόσο σημαντικό οι πολίτες να ενεργούν με προσοχή και με προσωπική ευθύνη», σημείωσε ακόμη ο Τζάβιντ, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ενώ πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη εργασία τους σταδιακά αν εργάζονται αυτή την περίοδο από το σπίτι, πρέπει να προσπαθούν να συναντούν ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι δυνατόν, και αναμένεται και συνιστάται οι πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπο, εκτός αν εξαιρούνται, σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους όπως είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες».

Στα μέτρα αυτά αναμένεται να αναφερθεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.