Πού θα ήθελαν οι περισσότεροι 10χρονοι να ξοδέψουν 1.000 ευρώ; Σε παιχνίδια; Ή μήπως σε γλυκά;

Ο νεαρός Ουίλιαμ Γουντς κέρδισε το ποσό σε μια κλήρωση και κατάφερε έτσι να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Συγκεκριμένα, αγόρασε έξι μοσχαράκια.

«Οι αγελάδες είναι τα αγαπημένα μου ζώα, οπότε γιατί να μην αγοράσω μερικές;», δήλωσε στο ιρλανδικό RTE το αγόρι.

Το να φροντίζει τα ζώα, τα οποία αγόρασε όταν κέρδισε σε μια κλήρωση τα Χριστούγεννα, είναι πιο απαιτητικό από όσο φανταζόταν, λέει, αλλά απολαμβάνει την εμπειρία. «Σκέφτηκα ότι απλώς τα βάζεις σε ένα λιβάδι, τα ταΐζεις και αυτό είναι όλο, αλλά χαίρομαι που η δουλειά είναι σκληρή».

Ο νεαρός δήλωσε πως ήδη έχει μάθει πολλά. «Με έμαθε ότι πρέπει να δουλέψεις για κάτι γιατί δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι σε έναν καναπέ, να μην κάνεις τίποτα και να λες: Η ζωή μου είναι ένα χάλι. Πρέπει να έχεις κάτι για το οποίο είσαι παθιασμένος, νομίζω».

Ο Ουίλιαμ ανυπομονεί να περάσει το καλοκαίρι του, φροντίζοντας τα ζώα του. «Αγαπώ να τα τσεκάρω, να βεβαιώνομαι ότι τρώνε, ότι είναι υγιή, ότι τρώνε γρασίδι, όλα αυτά τα πράγματα. Αν δεν τρώνε, θα αρρωστήσουν», λέει.

«Είναι τόσο παράξενο συναίσθημα γιατί είναι δικά μου», συμπληρώνει.

Ο Ουίλιαμ θέλει να γίνει αγρότης σαν τους γονείς του και δεν σκοπεύει να σταματήσει στα έξι μοσχαράκια. «Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που τα αγόρασα. Θα αγοράσω κι άλλα του χρόνου».