Την πληροφορία ότι ο αποκαλούμενος από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως «Τζιχάντ Τζον», ο Βρετανός δήμιος ομήρων του Ισλαμικού Κράτους τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών, διερευνούν οι βρετανικές αρχές ασφαλείας.

Ο «Τζιχάντ Τζον» είναι αυτός που ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων και άλλων δυο Βρετανών ομήρων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο άνδρας αυτός πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί όταν αεροπορική επίθεση έπληξε μια «σύναξη» της ηγετικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους σε μια ιρακινή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία το περασμένο Σάββατο, όπως γράφει η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Mail. Ο αρχηγός της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, λέγεται ότι επίσης έχει τραυματιστεί κατά την ίδια επίθεση σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ο Μπαγκντάντι χτυπήθηκε κοντά στη Φαλούτζα του Ιράκ.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η οποία επικαλείται μια νοσοκομειακή πηγή που δεν κατονομάζει ο «Τζιχάντ Τζον» , ο Μπαγκντάντι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη συριακή πόλη Ράκα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους.