Σημάδια ζωής έδωσε ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ο οποίος με ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε εξτρεμιστικούς ιστοτόπους υποστηρίζει ότι το «Χαλιφάτο» που έχει ιδρύσει επεκτείνεται σε πολλές αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες και κάλεσε τους μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη και σε όλον τον κόσμο!

Το ηχητικό αυτό μήνυμα δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις λίγες ημέρες μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ο Μπαγκντάντι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ. Στο μήνυμα αυτό, διάρκειας 17 λεπτών, ο Μπαγκντάντι δεν αναφέρεται ευθέως στο συγκεκριμένο πλήγμα, όμως σχολιάζει γεγονότα που έλαβαν χώρα ύστερα από αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα αυτού του μηνύματος, ούτε αν η φωνή που ακούγεται ανήκει πράγματι στον ηγέτη των τζιχαντιστών.

Ο Μπαγκντάντι φέρεται να υποστηρίζει ότι η οργάνωσή του έχει επεκταθεί στη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Αλγερία. Χαρακτηρίζει μάλιστα «κεφαλή του φιδιού» τους Σαουδάραβες ηγέτες και καλεί τους υποστηρικτές του να επιτεθούν τόσο σε αυτούς, όσο και στους σιίτες κατοίκους της χώρας. Τους ζητά επίσης να εξαπολύσουν επιθέσεις και εναντίον της κοινότητας των Χούτι στην Υεμένη.

Ο Μπαγκντάντι καλεί επίσης τους τζιχαντιστές να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των «Σταυροφόρων» και «να πυροδοτήσουν τα ηφαίστεια του ιερού πολέμου παντού». Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι η εκστρατεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ «αποτυγχάνει» και ότι τα πλήγματα αυτά δεν πρόκειται να ανακόψουν την επέκταση του Χαλιφάτου.