Η Μελίσα είχε βγει για ψώνια στην Καλιφόρνια και σταματώντας σε ένα φανάρι είδε μια έγκυο γυναίκα να ζητιανεύει λέγοντας ότι έχει μεγάλη ανάγκη. Δίπλα της, στο έδαφος καθόταν το παιδάκι της.

Η γυναίκα σκέφτηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάτι στην εμφάνιση της τής έκανε εντύπωση. Άρχισε να την παρατηρεί προσεκτικά, ώσπου κάποια στιγμή η έγκυος έφυγε και κατευθύνθηκε προς ένα αμάξι. Από περιέργεια την ακολούθησε με το βλέμμα, καθώς είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη στο αμάξι της, και την είδε να μπαίνει σε μια σκούρα Mercedes, να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και να φεύγει. Μάλιστα, την ακολούθησε και φωτογράφισε και την πινακίδα της. το ρεπορτάζ της ψεύτικης ζητιάνας παρουσίασαν αμερικάνικα δίκτυα, με τη γυναίκα που την «ξεσκέπασε» -τη Μελίσα- να εξηγεί πως μέχρι εκείνη τη στιγμή αρκετοί άνθρωποι της είχαν δώσει χρήματα.

Την έβλεπε κάθε σαββατοκύριακο επί δύο εβδομάδες στο ίδιο σημείο μέχρι τη στιγμή που την είδε με την πολυτελή κούρσα. Μάλιστα, οι άνθρωποι που έκαναν το ρεπορτάζ ανακάλυψαν ότι το αμάξι ανήκε σε μια γυναίκα με μηνιαίο εισόδημα περί τις 2.500 δολάρια! Μετά από μια βόλτα με τη Mercedes, μαζί με έναν άνδρα, η έγκυος ξαναγύρισε στο ίδιο σημείο και ξανάρχισε την επαιτεία.

Μετά το ρεπορτάζ όμως, η γυναίκα εξαφανίστηκε από το σημείο. Μια κάτοικος του Σαν Ντιέγκο που το είχε παρακολουθήσει όμως, τηλεφώνησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό αναφέροντας ότι είδε κι εκείνη τη γυναίκα να ζητιανεύει, αυτή τη φορά κρατώντας αγκαλιά ένα νεογέννητο παιδάκι –αυτή τη φορά- σε ένα προάστιο του Σαν Ντιέγκο κοντά στο πανεπιστήμιο. Μια ρεπόρτερ πήγε και τη συνάντησε και είδε πως μαζί της ήταν και το άλλο παιδί που είχαν δει την τελευταία φορά, αλλά και ο σύντροφος της. Τη ρώτησε στα ίσια αν ήταν αυτή που ζητιάνευε στην Καλιφόρνια. Εκείνη εξεπλάγην και τα έχασε. Όλοι αναρωτιόνταν αν ήταν η ίδια, καθώς έμοιαζε πολύ. Απάντησε ότι δε μιλά αγγλικά και έφυγε μπαίνοντας σε ένα άλλο αυτοκίνητο αυτή τη φορά.

Πάντως τα βίντεο έχουν γίνει viral, με τους Αμερικανούς να είναι πλέον εξοργισμένοι λόγω του θράσους της κυρίως. Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο: