«Εάν έχουν εμβολιαστεί τα 2/3 του πληθυσμού, δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για νέο lockdown», δήλωσε ο Προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν και ανέδειξε τη λειτουργία των σχολείων ως την σημαντικότερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Εάν εμβολιαστούν τουλάχιστον 55 εκατομμύρια άτομα, δεν θα χρειαστεί να σκεφτόμαστε ένα lockdown ή άλλα δραστικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Μπράουν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι έως το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 τουλάχιστον με την α’ δόση του εμβολίου, όλοι όσοι το επιθυμούν. Από τις 7 Ιουνίου στην Γερμανία έχει καταργηθεί η σειρά προτεραιότητας, ενώ επιτρέπεται και ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ο στενός συνεργάτης της ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι «η μεγάλη μας ανησυχία», διότι τουλάχιστον τα μικρότερα παιδιά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. «Αυτά τα παιδιά θα μπορούν να προστατευθούν εφόσον εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες γύρω τους», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα, όπως ο εξοπλισμός των σχολικών κτιρίων με συστήματα εξαερισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.