Ο φόβος για τις επιπτώσεις που θα είχε πάνω της η μακρά Covid-19 οδήγησαν στην αυτοκτονία σεναριογράφο της γνωστής σειράς Dawson’s Creek, Χάιντι Φέρερ, μετά από μάχη 13 μηνών με τον ιό.

Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγός της, κινηματογραφιστής Νικ Γκαθ, στο CNN την Τετάρτη. Έναν μήνα πριν, η 550χρονη Φέρερ έδωσε τέλος στη ζωή της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Από τότε που κόλλησε τον ιό, τον Απρίλιο του 2020, ήταν στο κρεβάτι και υπέφερε από φριχτούς πόνους.

Χρειάστηκε μήνες για τους γιατρούς να κάνουν τη διάγνωση και να αποφασίσουν να τη στείλουν τελικά σε μια ειδική κλινική για ασθενείς με μακρά Covid. Δεν πρόλαβε όμως, καθώς το παραπεμπτικό έφτασε μία ημέρα προτού πεθάνει.

«Είχε υπονοήσει ότι αν τα πράγματα γίνονται πολύ άσχημα δεν ήξερε πώς θα μπορούσε να συνεχίσει, δεν ήξερε πώς θα προχωρούσε και της έλεγα συνεχώς: κρατήσου, η ιατρική επιστήμη προχωρά με τον πιο γρήγορο ρυθμό από ποτέ», σημείωσε ο σύζυγός της.

«Νομίζω όμως ότι απλώς αισθανόταν ότι θα χειροτέρευε, ότι θα έχανε την ικανότητα να περπατήσει και θα κατέληγε σε αναπηρικό καροτσάκι, ότι δεν θα μπορούσε να κάνει μπάνιο μόνη της».

Παρά την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του, ο Γκαθ ζητά από όσους υποφέρουν όπως η σύζυγός του να κάνουν υπομονή και να αντέξουν. «Πιστεύω ότι η βοήθεια είναι στον δρόμο, αλλά χρειαζόμαστε από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα και να χρηματοδοτήσει έρευνα αμέσως και να παράσχει ψυχολογική στήριξη σε ανθρώπους όπως εκείνη», είπε στο CNN.

Η μητέρα ενός παιδιού υπέφερε από πόνους στο σώμα, καθώς και στα πόδια και τους αστραγάλους, κόπωση, συμπτώματα που έμοιαζαν με εκείνα της γρίπης όταν διαγνώστηκε με τον κορονοϊό τον Απρίλιο του 2020.

Τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και μέχρι τον Ιούνιο είχε καταλήξει στο κρεβάτι. Τους επόμενους μήνες, η κούραση και οι πόνοι στα πόδια παρέμειναν.