Οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου υποστηρίζουν πως έχουν βρει αποδείξεις από ένα αρχαίο χειρόγραφο, ότι ο Ιησούς είχε αποκτήσει δύο γιους μαζί με τη Μαρία Μαγδαληνή!

Πρόκειται για την ίδια ιστορία που αφηγείται και ο Dan Brown στο διάσημο πλέον «Κώδικα Ντα Βίντσι», όπως και πλήθος άλλων συγγραφέων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «δικό μας» Νίκο Καζαντζάκη στον «Τελευταίο Πειρασμό».

Ωστόσο, το τελευταίο βιβλίο με τίτλο «Το Χαμένο Ευαγγέλιο», όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, εστιάζει σε μια ιστορία που βρέθηκε σε χειρόγραφα που χρονολογούνται από το 570 μ. Χ., είναι γραμμένα στα Συριακά, μια γλώσσα στη Μέση Ανατολή που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του 400 και του 800 μ.Χ και σχετίζεται με τα Αραμαϊκά, τη δηλαδή γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς.

Τα χειρόγραφα σε περγαμηνή βρίσκονταν στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βρετανίας για σχεδόν 20 χρόνια, αφότου τοποθετήθηκαν εκεί από το Βρετανικό Μουσείο που τα είχε αγοράσει το 1847 από έναν έμπορο ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα είχε βρει σε ένα μοναστήρι της Αιγύπτου.

Τα τελευταία 160 χρόνια, λίγοι ακαδημαϊκοί είχαν ασχοληθεί με τα έγγραφα που θεωρούνταν ήσσονος σημασίας.

Ωστόσο, ένας εβραιοκαναδός σκηνοθέτης ταινιών, ο Simcha Jacobovici και ο καθηγητής θρησκειολογίας στο Τορόντο, Barrie Wilson, αποφάσισαν να μελετήσουν τα χειρόγραφα. Μετά από 6 χρόνια μελετών, είχαν πλέον πειστεί πως είχαν αποκαλύψει το χαμένο 5ο Ευαγγέλιο που αφηγείται την ιστορία της ζωής του Ιησού και σύμφωνα με τους ίδιους γράφτηκε από τους 4 Ευαγγελιστές, Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη, τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Ο Jacobovici ισχυρίζεται πως τα χειρόγραφα των 29 κεφαλαίων είναι στην πραγματικότητα αντίγραφο του 6ου αιώνα του 5ου Ευαγγελίου! Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται ν παρουσιάσει τα ευρήματά του, σε εκδήλωση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.