Μία αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αναμένεται στη μουσουλμανική κοινότητα της Βιέννης, μετά το καλό παράδειγμα που έδωσαν προχθές, Κυριακή 20 Ιουνίου, εκπρόσωποι της Ισλαμικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι πήγαν να λάβουν το σκεύασμα. Παράλληλα, διεμήνυσαν ότι θέλουν να κάνουν διαφωτιστική δουλειά για να αποδημήσουν τον σκεπτικισμό και τους φόβους των πολιτών.

Η Ισλαμική Ομοσπονδία στη Βιέννη και τη γύρω περιοχή έχει συνολικά περίπου 11.000 μέλη, από τα οποία μερικά έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά πολλλά όχι ακόμη, και πολλοί ιμάμηδες θέλουν τώρα να είναι πρότυπα στον αγώνα κατά της Covid-19.

«Υπάρχουν πράγματι μερικοί άνθρωποι που είναι δύσπιστοι, και ως πρόεδρος, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει λύση χωρίς εμβολιασμό», τονίζει ο Μεχμέτ Αρσλάν, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Ομοσπονδίας στη Βιέννη.

Ως ιμάμης, θέλει να ενθαρρύνει την κοινότητά του να εμβολιαστεί, καθώς όσοι συναντιούνται και προσεύχονται μαζί θα πρέπει επίσης να προστατευθούν και «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμβολιασμό», δηλώνει, από την πλευρά του, ο ιμάμης Σαμπάν Γιαζίτσι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αναφέρει ότι, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ισλαμικής Ομοσπονδίας, πολλοί είναι ανήσυχοι για τη διαδικασία εμβολιασμού και τις συνέπειες, αλλά αυτός ο φόβος πρέπει να αφαιρεθεί και ο εμβολιασμός να αποτελέσει επίσης θέμα στα κηρύγματα.

Φοβόταν λίγο τον εμβολιασμό, αλλά αυτό που βίωσε ως ασθενής με την νόσο δεν θέλει να το βιώσει ποτέ ξανά, δήλωσε η Ζεϊνέπ Σεν Τσεβίκ, μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

«Ήταν πολύ κακό» και αυτό που κάποιοι βίωσαν πρέπει τώρα να μεταφερθεί στους άλλους στην κοινότητα και «νομίζω ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε τον σκεπτικισμό των ανθρώπων και να κάνουμε διαφωτιστικό έργο», επισήμανε σε δηλώσεις του και ο Αλί Καγιά, από την Ισλαμική Ομοσπονδία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.