Ακτιβιστές από τη Συρία ανήρτησαν σήμερα μία φωτογραφία σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπου απεικονίζονται δύο παιδιά τα οποία, όπως ισχυρίζονται, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ την Τετάρτη το βράδυ, όταν η αμερικανική πολεμική αεροπορία έπληξε θέσεις μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την αυθεντικότητα των εικόνων αυτών, ούτε για το ενδεχόμενο ο θάνατος των παιδιών να οφείλεται στα αμερικανικά πλήγματα.

«Εμείς φυσικά προσπαθούμε να αποφύγουμε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων ακόμα και μέσα σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον στο οποίο διεξάγουμε επιχειρήσεις κι αναγνωρίζουμε τον εγγενή κίνδυνο των επιδρομών… Όταν διατυπώνεται οποιαδήποτε κατηγορία ή βλέπει το φως της δημοσιότητας οποιαδήποτε πληροφορία, εμείς οπωσδήποτε τις εξετάζουμε και τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας».

Η φωτογραφία, που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από έναν ακτιβιστή στην επαρχία Ιντλίμπ, δείχνει δύο παιδιά αιμόφυρτα, καλυμμένα από σκόνη.

Ο ακτιβιστής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, υποστήριξε ότι συνολικά 4 παιδιά σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή στην πόλη Χάρεμ.

Το Ρόιτερς επισήμανε ότι δε μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επίσης ανέφερε ότι δύο παιδιά έχασαν την ζωή τους σε έναν αμερικανικό βομβαρδισμό στο Χάρεμ.