Με τίτλο «Αγοράστε Αυτόν τον Πίνακα για να υποστηρίξετε τον γιο του στρατιώτη Nathan Cirillo», η εφημερίδα της Οττάβας, Ottawa Citizen, φιλοξενεί πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Peter Simpson, με κεντρικό πρόσωπο την ελληνικής καταγωγής ζωγράφο Κατερίνα Μερτίκας, που φιλοτέχνησε πίνακα, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της επίθεσης στην Οττάβα.

Η Κατερίνα Μερτίκας ζωγράφισε έναν πίνακα με τον στρατιώτη Cirillo να στέκεται φρουρός του Εθνικού Μνημείου και τον μικρό του γιο να τον χαιρετάει επίσημα. Η ζωγράφος, σε συνεννόηση με την γκαλερί, όπου εκθέτει τους πίνακες της, αποφάσισε να αναπαράξει τον πίνακα με την επίσημη υπογραφή της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον πεντάχρονο γιο του άτυχου στρατιώτη, Μάρκους.

Η Κατερίνα Μερτίκας θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Οττάβας, Jim Watson, ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία της ζωγράφου, όπως ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας του δημάρχου, ενώ ο κ. Watson θα επικοινωνήσει και με τους άλλους δημάρχους του Καναδά για την προώθηση της πρωτοβουλίας της.

Η ελληνικής καταγωγής ζωγράφος δεν επιθυμεί να πουλήσει τον πρωτότυπο πίνακά της, αλλά να τον δωρίσει σε κάποιο δημόσιο κτίριο και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της Οττάβας, προκειμένου να εκτίθεται εκεί μόνιμα.