Το Berghain άνοιξε τις πύλες της (κολάσεως) το 2004. Ανάμεσα στις γειτονιές Freidrichshain και Kruezberg του Βερολίνου, το Berghain προκαλεί τον θαυμασμό αλλά και συνάμα τον τρόμο στους απανταχού clubbers: πιο εύκολο μπαίνει κανείς στο… Μαξίμου και στο προεδρικό Μέγαρο, παρά στο τεράστιο αυτό κλαμπ χωρητικότητας 1500 ατόμων. Αν πάντως καταφέρεις να μπεις, σε ανταμείβουν με ένα εισιτήριο διάρκειας 72 ωρών.

Οι ουρές που σχηματίζονται έξω από το περιβόητο αυτό κλαμπ, με τους ανυπόμονους «προσκυνητές» είναι μνημειώδεις ενώ την ευθύνη για το ποιος θα περάσει το κατώφλι του και ποιος θα φύγει με την… όρεξη, την έχει ο επιβλητικός Sven Marquardt.

Η εκκεντρική αυτή φιγούρα ξεκίνησε ως πανκ επαναστάτης έφηβος στο ανατολικό Βερολίνο, για να ανακαλύψει την ομοφυλοφιλία του και την αγάπη του για τη φωτογραφία. Ο 52χρονος άντρας εξέδωσε πρόσφατα τα απομνημονεύματά του, υπό τον τίτλο «Die Nacht Ist Leben» (η νύχτα είναι ζωή), στο οποίο ξετυλίγει την πολυτάραχη ζωή του.

Στο πάρτι που ακολούθησε για τη παρουσίαση του βιβλίου του, ο Sven είπε μεταξύ άλλων: «Δε με πειράζει να βάζω μέσα τον παράξενο δικηγόρο με το διπλοκούμωτο σακάκι και τη γυναίκα του που φορά Prada. Αν κάνουν καλή εντύπωση, ας μπουν. Επιπλέον επιλέγουμε αγόρια με μάσκες και κιλτ, ή ξανθιές αλά Πάμελα Αντερσον…».