Έρευνα για σύσταση οργάνωσης με στόχο τη διάδοση ρατσιστικών ιδεών, του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους ξεκίνησε από την εισαγγελία της Ρώμης.

Σήμερα, Δευτέρα έγιναν έφοδοι σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Οι 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ιταλοί, έως τώρα, υποχρεούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα.

Η ομάδα, με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», διέδιδε βίντεο και φωτογραφίες ρατσιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και δεκάδες αντισημιτικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεοναζιστές αυτοί, φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτών εβραϊκής καταγωγής, ενώ στα σχέδιά τους συμπεριλαμβανόταν και επίθεση κατά υποδομών του ΝΑΤΟ.

Στη νεοναζιστική, ρατσιστική ομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, ανήκει και η τριανταεννιάχρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, με καταγωγή από το Μιλάνο. Πολλοί την αποκαλούν «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό», όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έχει κάνει τατουάζ που υμνούν τον ναζί δικτάτορα και υπογράφει συνεχώς ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς προσπάθησε επίσης να έρθει σε επαφή και με πορτογαλική νεοναζιστική οργάνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.