Είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του καναδικού κοινοβουλίου από το 2005 και από χθες ο νέος ήρωας της χώρας, ο οποίος απαθανατίστηκε βγαίνοντας από το κτίριο με το όπλα ανά χείρας λίγο αφότου είχε φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του.

Η χθεσινή επίθεση που αναστάτωσε όχι μόνο την Οτάβα, αλλά ολόκληρο τον Καναδά, έλαβε τέλος με τους πυροβολισμούς του λοχία Κέβιν Βίκερς, ο οποίος ήταν εκείνος που σκότωσε τον ένοπλο δράστη Μικέλ Ζέα-Μπιμπού, μετά από μια δραματική καταδίωξη. Ο 58χρονος Βίκερς φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο να βγαίνει από τη Βουλή σε μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές της καριέρας του. Οι βουλευτές που έζησαν τον τρόμο μέσα στο κτίριο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια τον Βίκερς λέγοντας ότι «με την αυτοθυσία του μας κράτησε ασφαλείς».

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης ο Βίκερς είναι πρώην μέλος της αστυνομίας (Mountie) και πήρε το βαθμό του το 2006. Σήμερα, οι βουλευτές του επιφύλαξαν υποδοχή με τιμές ήρωα και άπλετο χειροκρότημα (διήρκεσε σχεδόν τρία λεπτά) στην τελετή που έγινε στο κοινοβούλιο, με τον ίδιο να είναι συγκινημένος.

Δείτε τον στη έξοδο του από το κοινοβούλιο μετά τον πυροβολισμό που έβαλε τέλος στο θρίλερ της Οτάβα, αλλά και στη σημερινή είσοδο του:

Ο λοχίας Βίκερς στους διαδρόμους του καναδικού κοινοβουλίου αφότου σκότωσε τον ένοπλο δράστη (κάτω).