Μάθημα ζωής σε όλους μας δίνει ο Τζάνγκ Χονγκ, ο πρώτος τυφλός ορειβάτης από την Ασία ο οποίος κατέκτησε το Έβερεστ. Ο 46χρονος Κινέζος ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα 8.849 μέτρα, αποδεικνύοντας πως όταν κανείς θέλει πολύ κάτι βρίσκει τρόπους να το καταφέρει.

«Δεν έχει σημασία αν έχεις αναπηρία ή όχι, αν έχεις χάσεις την όρασή σου ή αν δεν έχεις πόδια ή χέρια, αν είσαι αποφασισμένος αρκεί, μπορείς πάντα να ολοκληρώσεις κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν», λέει ο ίδιος.

«Φοβόμουν πολύ, δεν μπορούσα να δω πού πήγαινα, δεν μπορούσα να βρω το κέντρο της βαρύτητάς μου», παραδέχθηκε, ωστόσο ο 46χρονος, όσες δυσκολίες και να αντιμετώπιζε, όσο και να φοβόταν, δεν τα παράτησε ποτέ.

«Συνέχισα όμως να σκέφτομαι πως παρότι ήταν δύσκολο, έπρεπε να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες, είναι στοιχείο της ορειβασίας, υπάρχουν δυσκολίες και κίνδυνοι αυτό είναι το νόημα της ορειβασίας», καταλήγει ο ίδιος.

Ο Τζανγκ έχασε την όρασή του σε ηλικία 21 ετών εξαιτίας γλαυκώματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.