Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο ενός YouTuber που έδεσε μπαλόνια με ήλιον στον σκύλο του «σε μια προσπάθεια να τον κάνει να πετάξει».

Ο 32χρονος Gaurav Sharma, ο οποίος τράβηξε το βίντεο με τα μπαλόνια δεμένα στον σκύλο, τον οποίο στη συνέχεια άφησε να ανέβει στον αέρα, συνελήφθη από την ινδική αστυνομία.

Κάποιος από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου κατάφερε να πιάσει τον σκύλο, σύμφωνα με το BBC.

O ίδιος ο Sharma υποστήριξε ότι ακολούθησε όλα τα μέτρα ασφαλείας, στη συνέχεια όμως διέγραψε το βίντεο από τα social media, καθώς προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο έχει πάνω από 4 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η σύλληψή του έγινε μετά από παράπονα εναντίον του από μια οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Στο βίντεο, ο άντρας βρίσκεται σε ένα αμάξι και ο σκύλος φαίνεται με τα μπαλόνια δεμένα πάνω στο σώμα του. Ο Sharma αφήνει κάποια στιγμή τον σκύλο και το κατοικίδιο αρχίζει να αιωρείται και φτάνει μέχρι τον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου. Ευτυχώς κάποιος ήταν εκεί και έπιασε τον σκύλο.

Ο YouTuber ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε ότι έλαβε «όλα τα μέτρα ασφαλείας» καθώς έφτιαχνε το βίντεο με τον σκύλο του, τον οποίο αποκαλεί Dollar. Όπως είπε, επηρεάστηκε από άλλους YouTubers που είδε να κάνουν κάτι παρόμοιο. Ζήτησε από τους θεατές να μην επηρεαστούν από τις ενέργειές του στο βίντεο, για να συμπληρώσει πως αγαπάει τα ζώα και συμπεριφέρεται στον Dollar σαν να ήταν παιδί.