Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz με τα πρόσωπα των 67 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια του τελευταίου κύματος βίας και αίματος στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος Λουίς Φίσμαν ανάρτησε το πρωτοσέλιδο αυτό στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: «Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz – οι αναγνώστες της οποίας στέλνουν επίσης τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ – δημοσίευσε ονόματα και φωτογραφίες και παιδιών των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα.

“67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”. Αυτό είναι άνευ προηγουμένου».

Από τις 10 Μαΐου, 248 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που έγιναν σε απάντηση εκτόξευσης ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων 560 παιδιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περίπου 91.000 κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Σχεδόν 1.500 κτιριακές εγκαταστάσεις επλήγησαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων 205 πολυώροφων πολυκατοικιών και σπιτιών που καταστράφηκαν πλήρως, σύμφωνα με τη Χαμάς.