Διάταγμα τετραήμερης κράτησης για τον δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, εξέδωσε αργά το απόγευμα το δικαστήριο, προκειμένου να διευκολύνει τις ανακρίσεις σε σχέση με την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

Προηγήθηκε πολύωρη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, κατά την οποία η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση του δημάρχου, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης».

Η Αστυνομία ανέφερε ότι την ώρα της αποστολής των μηνυμάτων, ο Σάββας Βέργας με τη συνεργάτιδά του Μαρία Σολομωνίδου ήταν στο ίδιο σημείο, «με απόκλιση 60 μέτρων», σύμφωνα με έκθεση που λήφθηκε από κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αιτιολογώντας η Αστυνομία το αίτημα της για οκταήμερη κράτηση, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 50 καταθέσεις και διενεργήθηκαν οκτώ έρευνες, ενώ υπολείπονται άλλες 26 καταθέσεις και άλλες τρεις έρευνες, οι δύο εκτός επαρχίας Πάφου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε ένσταση στο αίτημα και ανέφερε ότι αυτό «έχει το στοιχείο της αοριστίας και της γενικολογίας».

Μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, χρέη δημάρχου θα εκτελεί ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Ρουσής.