Γερμανοί εισαγγελείς έδωσαν εντολή την Τρίτη να συλληφθεί ένας επιχειρηματίας από την Λειψία, με την κατηγορία ότι προμήθευε εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) που προορίζονταν για το πρόγραμμα ανάπτυξης ρωσικών πυραύλων, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο ύποπτος κατηγορείται για επαφές που είχε με έναν Ρώσο πολίτη ονόματι Σεργκέι.Κ, για τον οποίον οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ενεργούσε ως αγοραστής για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Αναφέρει επίσης ότι ο Κ. είχε έρθει σε επαφή τον Μάρτιο με τον διευθυντή μιας εταιρείας στην πόλη Άουγκσμπουργκ στη νότιο Γερμανία ο οποίος καταδικάστηκε επειδή παραβίασε το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην πώληση όπλων στη Ρωσία.

Στην περίπτωση αυτή, τα παραστατικά εξαγωγής έδειχναν ότι τα μηχανήματα θα χρησιμοποιούντο στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην πραγματικότητα, γράφει το περιοδικό Der Spiegel και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προορίζονταν για την κρατική εταιρεία OKB Novator, η οποία κατασκευάζει συστήματα συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.