Μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν απείλησε τη νεαρή πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία τιμήθηκε χθες με το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ινδό Κάιλας Σατιάρτι για τη μάχη τους υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση.

Η οργάνωση Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP), απείλησε τη Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο Twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;», διερωτήθηκε ο Εχσάν.

Η Μαλάλα, 17 ετών υπέρμαχος της εκπαίδευσης των κοριτσιών, δέχθηκε το 2012 δολοφονική επίθεση από τους Ταλιμπάν από την οποία κατάφερε να επιζήσει.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δεν έχουν σχολιάσει την βράβευση της Μαλάλα.