Την εκτίμησή του ότι οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ενδέχεται να παραταθούν, αν η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του Νοεμβρίου, εξέφρασε σήμερα ο Αμπάς Αραγτσί, επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία) αντιμετωπίζουν με πολλή σοβαρότητα την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά όλα, περιλαμβανομένης μιας παράτασης, είναι πιθανά, αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο Αραγτσί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Ανώτεροι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, το Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούν στην κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας πριν την καταληκτική ημερομηνία της 24ης Νοεμβρίου.

«Το Ιράν και οι δυτικές δυνάμεις είναι πολύ αποφασισμένες και αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την επίτευξη συμφωνίας», σχολίασε ο Αραγτσί, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι ότι θα τηρήσουμε την προθεσμία».